Microcentro och nattliv, dag 4

Argentinare ar verkligen nattdjur. Efter att ha vaknat tidigt varje morgon och dackat klockan tio varje kvall pga tidsomstallningen bestamde vi oss att vi pa fredagen skulle ga ut och kanna pa Buenos Aires mytomspunna nattliv. Det gick sadar. Klockan nio nanting kom vi tillbaka fran middagen och hade fem timmar att underhalla oss innan vi kunde ga ut. Det ar namligen strikt forbjudet att ga ut innan klockan tva har. Egentligen ar du pensionar om du gar ut innan klockan fyra men tva ar absoluta gransen. Efter tre timmars chipsatande och annat tidsfordriv bestamde vi oss for att ta en liten argentinsk powernap. Tydligen ar det sa det gor har nere innan middagen for att orka vara uppe sa sent. Vi maste dock erkanna att vi inte riktigt bemastrade tekniken utan fem, sex nagon gang pa morgonen vaknade vi med kladerna pa och insag att vi hade missat utgangen. Battre lycka nasta gang helt enkelt.

Pa lordagen (dag fyra) akte vi till den superstora trevanings busstationen, som helt seriost ar stor som arlanda. Dar kopte vi biljetter till Iguazú, ett av varldens tre mega-vattenfall. Vi kan visserligen boka bade buss, boende och utflykter fran hostelet vi bor pa har men vi tycker bada att det kanns roligare att fixa sjalva. Det blir lite mer aventyr helt enkelt. Dessutom ar det kul att rora sig ute bland sa mycket argentinare som mojligt och verkligen insupa kulturen samt ova spanskan. Efter nagra dagar med mycket spanska borjar jag (Niclas) forsta en del av vad de sager, och kunna hanga med i samtalen som lovisa har med olika porteños (Buenos Aires-bor). Klockan tjugo i atta ikvall satter vi oss pa en ca 20h bussresa mot Iguazú. Vi har kopt forsta klass-biljetter dar stolarna gar att luta tillbaka 180 grader sa det ska nog ga bra.

Annars igar var vi runt i microcentro (centrumets centrum) och besokte bland annat presidentpalatset Casa Rosada. Vi var aven i hamnstadsedeln Puerto Madero som i princip ar massa lagenhetskomplex uppsmallda vid vattnet.

Utanfor Casa Rosada (presidentpalatset). Kanner ni igen balkongen som Juan Perón och Evita talade till folket ifran?

 





Infor utgangen igar forberedde vi oss battre och at middag vid tolvtiden (normal argentinsk middagstid) pa ett litet "hal i vaggen"- stalle, som sag riktigt sunkigt ut utifran men som vi blev tipsade om i var guidebok. Dar serverade de i alla fall fantistiska kottbitar och pommes-frites som de hade lagat sjalva fran grunden for resonabla 80 kr inklusive dryck. Power napen tog vi den har gangen slugt nog innan middagen istallet for efter. Vi hade bestamt oss for att  samla lite oppenhetspoang och ga ut med vem som helst fran hostelet, hellre an att ga ut bara vi tva. Strax efter tva var det vi och en 40+ tysk med tveksam dialekt som begav oss ut i natten. Han hade intressanta historier om hur han velat starta om och darfor flyttat till Uruguay for att ingen nagonsin skulle orka halsa pa honom dar (typ). En hel del kring honom var lite smasuspekt men kul hade vi i alla fall. Klubben vi gick till var Buenos Aires mesta hot spot just nu Asia de Cuba (extremt knappt namn) som lag i samma byggnad som Hilton. Klubben var mork och lagom stor med lite alternativa kristallkronor i taket samt en stor buddistisk staty som lag over baren. Stamningen var avslappnad och trots att det verkade som att alla fick komma in (dock kan vi beratta att vi tillslut lamnade fleecarna hemma kvallen till ara) var det inte alls draggigt. Asia de Cuba ar ett stalle vi rekommenderar och garna besoker igen. Nattrundan slutade runt sex da vi pa hostelet tog en sista ol med tysken och drog lite spanska vitsar med den grymt trevliga barntendern. Det ar fantastiskt hur bra spanskan blir efter nagra glas. Tre timmar skonhetssomn senare (nio i morse) ringde klockan for frukost och utchekning. Det ar hart att vara oss ibland.


Halvags misslyckat forsok att fanga atmosfaren


Btw far vi tillagga att vi ar besvikna over nyheten att Zlatan byter till Milan. Det trodde vi verkligen inte om honom. Vart tog moralen vagen? Inte kan vi tro pa att Pep skulle vara dum.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0