Underbara Serengeti

Sondag till onsdag var vi pa en fantastisk fyra dagars safari i Serengeti och den narliggande Ngorongoro-kratern. Vi bada har varit pa safari forut och visste att det inte finns nagra garantier for vilka djur man kommer att fa se eller pa vilket avstand. Oavsett skulle det anda bli en fantastisk upplevelse.

 

Hur gick det for var animal spotting da? Jo var safari var helt overnaturligt grym! Vi sag the big five (leopard, lejon, buffel, elefant och noshorning) flera ganger om, lejon passerade precis vid bilen vid tva tillfallen och da parningssasongen ar nu fick vi se fyra (!) olika lejonpar hanga samman och en del leka intressanta parningslekar hehe. Forsta dagen satt en gepard och stirrade pa oss vid sidan av vagen och vi fick exklusivt iaktta henne och hennes tva gepardungar som lekta pa bada sidor av vagen. Tredje dagen fick vi aven vara med om det osannolika att kora forbi nar en gepard kutade over vagen for att fanga en liten antelop. Forutom dessa barn fick vi aven se elefantungar, zebraungar samt avkommor av alla olika anteloper. Mitt i den harliga babyboomen som radde bestamde sig avfen tva leopardungar for att dyka upp och klattra med sin mamma upp i ett stort och mysigt trad. Vi skulle kunna fortsatta i all evighet och beratta om vilka fler djur och aventyr safarin bjod pa men vi kommer nog ha tid att gora det dar hemma ocksa samtidigt som vi visar de bilder som vi inte kastar upp har.

 

For er som har hort oss dromma om the Great Migration, dvs nar alla gnuer varje sommar vandrar norrut genom Serengeti upp i kenyanska Masai Mara, ska vi val passa pa att fortalja det med. I princip fran att vi kom till Tanzania fick vi hora att det var nast intill en omojlighet att lyckas se migrationen. Serengeti ar fruktansvart stort och chansen att man kor forbi hjorden just nar den befinner sig nara en vag ar tvyarr valdigt liten. Dessutom ar djurens rorelse valdigt svar att forutspa. Jag, Nic och ett supertrevligt brittiskt par som vi traffade pa Zanzibar bestamde oss for att boka safari tillsammans och puscha lite extra for att guiden skulle forsoka att hitta ratt stalle vid ratt tidpunkt i den valdiga nationalparken. Var guide Kachewi (betyder liten leopard) och kocken Godson gjorde verkligen alltid det lilla extra for oss och Kachewi lovade att forsoka aven om vi skulle komma ihag att det ar langt ifran alla guider som lyckats se migrationen. Andra dagen satsade Kachewi jarnet och korde oss runt i Serengeti i 12 timmar(!). Varldens basta guide tog oss till migrationen och vi fick se och hora (de later som grisar) tusentals gnuer rusa runt, sova, beta och socialisera sig.

 

Egentligen hade vi tankt gora en safari till i Kenya men da vi inte vet vad som kan toppa det har skippar vi nog det. Ett underbart minne, en underbar safari, en underbar safarigrupp och varldens basta Serengeti.

 

Tack/Asante sana!


Kommentarer
Postat av: Lennart

Fantastiskt! Tänk att ni lyckades få se så gott som allt ni föresatt er och mer därtill! Och jättekul att ni hittat internetcafé så ni kan blogga igen. Gissar att ni har en massa fina bilder också. Ser redan fram emot era kommande rapporter från Rwanda.

Sköt om er!

2011-07-03 @ 12:05:24
Postat av: Ann

Vilken FANTASTISK upplevelse-En sådan osannolik tur ni hade och vilken guide! Kul också att ni hittat bra resesällskap i det engelska paret. Hemma är det varmt och fuktigt.Själv verkar jag just nu ha dragningskraft på sol och värme, var i Bryssel mån- ons och det var 34-38 (!) grader varmt. I Bryssel regnar det ALLTID annars.. hemma i torsdags med solsken, lämnade regnigt Sthlm i fredags morse och anlände till Helsingfors en timme senare med sol och 31 grader. Igår 29 hemma och sol men kanske bryts sviten för nu är det regngrått. Sista jobbveckan nu innan semestern- skönt. Så nu har jag fem dagar på mig att fixa beachformen. Not going to happen this year either...Men hakuna matata! Love U! Puss Ann

2011-07-03 @ 12:45:09
Postat av: marianne

Så roligt att allt gick så bra på safarin och att ni fick se även djurförflyttningen vilken tur ni har eller skicklighet? Vi är så glada över uppdateringen. Vi är nu i Almedalen första dagen på vår resa hit till Gotland. Vi har varit på din kusins Stinas bröllop på Brommersvik. Ett fantastiskt bröllop i Svensk och Egyptisk anda med dans på logen, utomhusvigsel grillbuffé och en underbar Egyptisk lounge med kuddar rökelse vattenpipor mm mm. Sedan full fart på dansgolvet med efterföljande bad bastu och underhållning. Brunsch på söndagen och sedan resa ner till Oskarshamn för en väldigt guppig överfart i stark vind och dimma till Visby. Puh tempot är hårt försöker få det lite lugnare nu om möjligt i Visby vet ej. Ska komma in i programmen här nu. Massor av kramar till er båda från oss fyra

2011-07-04 @ 12:38:34
Postat av: Mormor Erika

Oh wow Ni är ju fantastiska som lyckade stt se den stora djurförflyttningen - vi har bara läst om den!!

Oj vad vi längtar efter Er och att se foton och hära mera när Ni återvänder. Kul att Ni hittat trevligt ressällskap. Då bär det väl av till Ruanda?

Nu är vi ensamma efter 3 veckor Maria och tjejerna åkte med morfars hjälp med hästen i vagnen åter till Täby på lördagen. Denise var helt slut efter ridlägret hade väl ej sovit så mycket den veckan. Hon blev 5:a med sin Eldorado det var 6 st så hon blev alltså inte sist.

Vet Ni Jon as kom in på Vicotr Rydberg han är så glad och vi med.

Ja han följer i Era spår.

Fick besök av en tremänning till Jan från Umeå som tittade in helt plötsligt igår och det var jättetrevligt.

Honey sover mycket men det har varit ovanligt varmt här men idag mulet och kallare.

lskar Er och Ni take care!

Kramar från Mormor - Morfar - Honey

2011-07-04 @ 13:28:11
URL: http://lovisaniclas.blogg.se/
Postat av: Mormor Erika

2011-07-04 @ 13:34:46
URL: http://lovisaniclas.blogg.se/
Postat av: Mimmi

Man ryser verkligen när ni berättar!! Ni berättar verkligen om Afrikas själ - oj jag vill också se och känna hur det känns hoppas bebbarna växer upp snabbt så vi kan åka:) Tomorrow go Turkey för att sedan komma hem o ta med Elden till New Forest SM i slutet av juli - vi ska bara ha kul:) Följer tv sändningar från Falsterbo och suktar ska du med dit nästa sommar - vore kul! Puss puss nu och mulpuss från oss alla samt NisiGnu o Mammagiraff:)

2011-07-09 @ 11:22:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0