Uganda - Nairobi

Vi har inte internet sa ofta har i lejonland och nu har vi haft en tuff natt sa det blir dessvarre inget langt inlagg.
Den tuffa natten kom sig av att vi fick aka in till sjukhus har i Nairobi da Niclas var valdigt dalig i natt. Han har dock fatt en mangd trevliga mediciner och kanner sig redan battre. Tur i oturen var att sjukdomen slog till forst 30 minuter efter att vi gatt av bussen fran Kampala till Nairobi (14h bussresa). Hade inte kants lika stabilt att fa slapa ut Niclas ur bussen nagonstans pa den kenyanska eller Ugandiska landsbygden.

To make a long story short/Vad vi gjort sen gorillorna:

* Akt fran Kabale till Kasese via Mbarara. Fran Mbarara till Kasese akte vi en matatu, dvs en overfylld minibuss, i nagra timmar. Man sitter 4-5 pers pa varje sate gjort for 3 pers plus att nagra star och hukar sig emellan saterna (fraga mig inte hur de far plats). Vi lyckades ocksa med konsten att aka vi tva och en forare + tva ryggsackar och vara tva stora resvaskor pa en motorcykel. Till och med lokalarna undrade om vi var galna.

* Trackat chimpanser i Queen Elizabeth National Park och tagit oss dit via motorcykeltaxi (kandes lite laskigt att inte veta vad som lag och lurade i graset)

* Varit i Fort Portal och sett ett litet gulligt vattenfall och lite semigrottor

* Spenderat tva dagar vid kratersjon Lake Nkuruba. Till var stora gladje hade vi massvis av apor som lekte och kastade sig i traden precis vid var bungalow. Min personliga favorit ar den svartvita colobusapan. Supervacker!

* Darefter var vi fem dagar i Kampala och hann bl.a. med att gora Whitewater Rafting pa Nilen. Nagra av er kanske minns att vi aven gjorde det i Peru vilket var valdigt kul. Hur det har var? FRUKTANSVART! Hhaha vi hade valdigt trevliga personer pa var flotte och Niclas tyckte nog att strommarna var precis lagom kittlande. For mig som har lite klaustrofobi och hatar hatar hatar att vara under vatten utan att fa luft hogg det till i magen redan forsta kvarten nar vi ovade pa att hitta luftluckor under flotten utifall att flotten skulle valta och vi skulle kastas i vattnet. Jag har absolut inga problem med att bli blot och nastan trilla av (det far garna vara en utmaning att halla i sig) men att trilla av pa riktigt ar inte riktigt min melodi. Det var valdigt hogt vatten i Nilen nar vi var dar och fjarde rapid:en (forsande stalle) vi forsokte ta oss igenom valte flotten och ingen kunde halla sig kvar i repet. Alla drogs ned under vattnet av strommarna och slungades at olika hall. Vissa hade turen att slungas upp ganska nara flotten for att kunna simma tillbaka till den (Niclas till exempel). Sjalv drabbades jag av min vanliga otur och drogs under vattnet en bra bit bort fran alla andra. Det var helt fruktansvart att inte veta vad som var upp respektive ned och bara slungas upp over ytan en milliskeund ibland for att kunna kippa lite luft. Nar man drabbas av kluastrofobisk panikattack som jag gjorde ar det inte sa latt att lyckas fa in sarskilt mycket syre overhuvudtaget nar chansen ges. For att vara arlig trodde jag under nagon sekund att jag skulle do dar och da innan raddningskajakerna skulle fa tag i mig. Det kommer droja ett bra tag innan jag gor rafting igen...


Med de orden lamnar jag och vi er for den har gangen. Hall utkik pa bloggen efter bilder fran den senaste veckan. Ska forsoka publicera imorgon nar vi har flugit till Mombasa pa kenyanska kusten.

Lev och frodas!

Kommentarer
Postat av: Marianne

Härligt att Niclas mår lite bättre och att ni tar er till Mombasakusten idag. Ta VÄL HAND om er är ni snälla och hoppas ni får det skönt i solen. Här skiner solen äntligen lite så vi ska ta båten på en tur till Finnhamn och hälsa på Elisabet och Hans på vägen på Blidö. Massor av kramar från oss Marianne

2011-07-27 @ 10:02:33
Postat av: Mormor Erika

Oh vad underbart att Niclas är bättre igen. Var det någon parasit? virus? Men Ni färdad ju på de mest otroligs sätt mellan varven.

Men älskade ungdomar Ni är då för våghalsiga - njut nu och vila eftr allt Ni varit med om som verkar ha varit fantastiskt! Ska bli så roligt höra om er resa senare.

Plockar svarta vinbär och binder upp rosorna som växer så det knakar.

Kramar i mängd från

Mormor och morfar i Gyttor naturligtvis vovven Honey också

2011-07-27 @ 14:13:01
URL: http://lovisaniclas.blogg.se/
Postat av: Ann

Nu finns mkt lite kvar att bevisA! You came you saw you conquered. Nilen borde ni ha väntat med och där är l helt övertygad om att ni blev sjuka. Dom brukar få in hela turistgrupper som rest på Nilen till i fektionskliniken så det är möjligtvis där ni ska kollas när ni kommer hem. Alltid sjukdom på Nilen...veckans do not enhet. Ta nu in sista natten på riktigt bra hotell med lyx och spa så betalar vi den natten. Allt behöver inte bara vara elände utan atvärrom behövs glädje och ompyssling för att orka är jag helt övertygad om. Så ta morgondagen och leta fram ngt bra och sms så löser vi det. Cas xorc underbart. Stilla musik inga barn, citronlundar och en gourmetkock som får oss att krypa i säng varje natt då man äter för mkt...tiden står stilla och lavendeldoften känns i vinden. Här kunde jag leva om ni alla i familjen var nära..himlen är så svart och stjärnorna så synliga här uppe i bergen så att man är helt betagen och bara ligger på terassen och begrundar allt det vackra som finns i vår värld. Kanske lägga ett bud...?vill nu att ni

får att bra avslut så vi hörs ang hotell. Boka in det ni vill! Så stolta vi är över er! Lots of love And kisses! À & L

2011-07-29 @ 00:07:03
Postat av: Mormor Erika

Freedag middag i Gyttorp.

Förstår att Ni bara har någon dag kvar på Er långa trip i Afrika. Ni är väls så laddade med intryck just nu - men gör som mamma Ann sager ta in på ett underbart hotell sista natten så hjälps vi åt med det finansiella.

Jag var på Nilen 1 vecka! Jan och jag mådde så utmärkt gott medan andra mest låg i sina hytter och hade Faraos hämnd!!

Men det är så roligt höra att ni är bra igen.

Många många kramar från mormor och morfar i Gyttorp som ska sommarparty idag

2011-07-29 @ 12:15:58
URL: http://lovisaniclas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0