Still in Salta

Har i Salta svanger vadret fort. I fredags nar vi kom var det fruktansvart kallt och vi gick runt i mossor och funderade pa langkalsonger. Igar daremot var det tjugo grader och stralande sol. For att fa en overblick over staden akte vi teleferico - en lift upp pa ett berg i utkanten av staden. Val uppe slappade vi i en fin anlagd park med sma minivattenfall (vilket passar oss som ar helt salda pa fenomenet). Det kostade bara 40kr per person att aka upp och man kunde verkligen spendera en hel dag i den extremt valskotta parken.

Annars i Salta har vi gatt runt och tittat pa alla sota kolonialbyggnader inklusive tva mycket originella kyrkor. Ni far se vad vi menar nedan. Dessutom lyckades vi pricka in en folkmusikfestival. Aven om vi skamtade om det sa trodde vi anda att det skulle vara lite mer indianfjadrar och flojter à la Sergels torg. Istallet var det mer som en stor utomhuskonsert med tydligt folkkara band som upptradde med lite latino rock-ballad sound. Alla verkade kunna vartenda ord i texterna och det var harligt att se hur folk i alla aldrar sjong med, klappade hander och dansade for sig sjalva. Hela folkmassan gungade i takt. Det var verkligen en harlig upplevelse.


Over all sa ar Salta en valdigt genuin stad med mycket influenser fran Bolivia och indiancivilisationer. Man ar valdigt stolt over Inkariket och sin folksjal. Idag var vi pa ett muséum vid namn MAAM som staller ut lamningar fran Inca. Bland annat fick vi se en riktigt barn och en gammal kvinna som blivit bevarade i isen (i minst femhundra ar). Man har hittat tre mycket val bevarade barn, med kompletta klader och tillhorigheter, som man staller ut ett i taget. Barnen offrades till gudarna genom att lasas in i bergsrum efter att det blivit neddrogade med majs-ol. Detta ar en bild pa ett av barnen som vi hittade pa internet da fotografering var forbjuden:

Imorgon ska vi ut pa en heldagstur i bergsomgivningarna har i distriktet. Det finns tydligen mycket haftiga omgivningar haromkring att se och imorgon gor vi var sodra resa fran 07.15 - 18.00. Vi har aven planer pa att gora en nordlig resa samt rida ut och overnatta pa en hastgard i sann gaucho-anda (gaucho = cowboy i Argentina).Dessutom tankte vi passa pa att visa nagra tills nu ej publicerade bilder fran Iguazú. Dels nagra fran dagen vi spenderade vid vattenfallen och dels nagra fran var tredje dag i Puerto Iguazú (staden) da vi akte ivag pa en djungelutflykt for att gora rapelling (vattenfallsklattring) och canopying (800m lang linbana hogt over tradtopparna). Liksom Marianne sa kanns det verkligen som att vi ar pa en riktig aventyrsresa! Vi har upplevt sa mycket att det kanns sjukt att det inte ens har gatt tva veckor an. Att vi har tre ganger sa lang tid kvar kanns rent utsagt svinlande! Vart minneskort till kameran pa 4000 bilder kommer aldrig att racka! Vi har redan gjort slut pa over 1000 trots att vi raderat manga.

Tva bilder pa Garganta de Diablo - det absolut haftigaste vattenfallet. Tyvarr var det lite for maktigt for att det ska kunna formedlas pa fotografi.
For alla er som sett Avatar: Vi hittade Eywas flygande blommor!


Aterigen vill vi passa pa att saga att det ar kul nar ni uppdaterar oss om laget hemma, fortsatt med det! Och Mimmi, det dar med bebbarnas stadservice later ju inte alltfor illa ;) 


Kommentarer
Postat av: Marianne

Hej så kul med alla äventyrssaker ni gör. Vattenfallsklättring och ridning. Låter som ni har det mer än toppen. Läste i SvD idag om en resa till underverket Machu Picchu. Tänk att ni ska dit. Jag är grön av avund. "Staden bland molnen ett av världens underverk". På den resan åker de också till Inkadalen, Andernas högplatå, Titicacasjön med sina vassöar, Miraflores parker i Lima, djuröarna i Paracas. Men ni har säkert mer än koll på allt man kan se och göra. Hoppas ni har tid att bara chilla och njuta också. Kram Marianne

2010-09-06 @ 09:11:59
Postat av: Ann

Att ni hinner och hittar så många spännande saker! Äventyr och kultur i en härlig mix- våra egna semestrar framstår som rena pensionärskollon med god mat, vin, sola, läsa, shoppa konceptet. Mormor och morfar kan ju skylla på åldern men pappa och jag kanske får spotta upp oss :-). Får se vad Toscana nästa väcka kan inspirerats till... Hemma ljuvlig sensommarvärme- jag står dock på huvudet och rensar förråd. Tordes jag skulle jag anlita bebbarnas städservice- dock inte PK( politiskt korrekt) med barnarbete..:-). Men nu är det fikapaus i Bregottfabriken och mamman ska ut i solen! Älskar er! Puss ANN

2010-09-06 @ 13:43:17
Postat av: charm

guuuud vilka underbara byggnader ! men picnic måste ni verkligen hänga utför vattenfall o stup... kan ni inte bara ta en vanlig hederlig solsemester a la rivieran ?

2010-09-07 @ 14:43:56
Postat av: erika söderqvist

oj vad man längtar där Ni är och vilka underbara byggnader! Men det ser nästan livsfarligt ut det Ni gör med linor osv - men Ni är ju vältränade. Har börjat med en konstkurs i dag svenska konstnärer från sekelskiftet och framåt - en fantastiskt engagerande föreläsare och vackra bilder och habn kunde verkligen förklara målningarna på ett bra sätt. Morfar är till Örebro till läkaren och undersöker fötterna - har så ont ibland. Honey springer runt på tomten och njuter.

Take care of you - älskar Er det finns bara ett par som NI!

kramar från mormor och morfar

2010-09-07 @ 17:23:15
URL: http://lovisasniclas.blogg.se/
Postat av: Cattis

FANTASTISKA BILDER. Det ser ut som om ni njuter och har kul. Var försiktiga annars blir moster arg ;-)

Stora kramar till er båda och vi ser fram emot nya bilder och härliga texter att läsa. Micke, Poppis, Ollie och Mormor hälsar så gott. Kramar Cattis

2010-09-07 @ 18:57:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0