IGUAZÚ - Varldens vackraste plats?

Hola todos!

Kanske har ni saknat oss nu efter tva eller tre dagar utan uppdateringar men har ska ni fa en riktig med massa fina bilder.

Vi kom fram i mandags till Puerto Iguazú i sakert forvar. Bussresan var oforskamt bekvam da stolarna var business class- standard i comfort. Valdigt latta att sova i helt enkelt :). Dessutom serverades varm mat och champagne. Man hade aven ett antal bra filmer att valja mellan sasom Inglorious Bastards med Brad Pitt. En rolig detalj var att man trots all lyx kunde kanna att det anda var ett sydamerikanskt bussbolag eftersom att filmerna var piratkopierade hahah. Det stod nagra texter i borjan av varje film som avslojade det hela.

Naval, det viktigaste vi har att beratta ar att vi igar var vid vattenfallet Iguazú. Ett vattenfall som enligt var guidebok fran Lonely Planet ar varldens haftigaste vattenfall. Det var verkligen makalost. Egentligen bestar Iguazu, som betyder stora vatten pa guarani, av flera vattenfall i varierande storlekar och sedan ett gigantiskt.

Bilderna gor tyvarr inte vattenfallen rattvisa men vi hoppas kunna vacka nagon form av "det dar maste jag absolut se" kansla i er. Vi tycker namligen att det har ar nagot som alla borde fa uppleva. Helst skulle vi vilja aka hit varje ar. AK HIT AK HIT AK HIT, helt enkelt :::utropstecken utropstecken men vi hittar inte den knappen:::

Vi upplevde Iguazu genom att forst aka pa en liten safari genom regnskogen dar vi pa hall fick se lite capucchinoapor, tucumans och andra faglar. Sedan hoppade vi tjugo glada turister i en liten bat som skulle ta oss till vatenfallen. Vagen dit var nervkittlande da vattnet blev vildare och vildare och sma vattenstup bildades som vi krangde oss igenom. Vi blir alldeles pirriga av att bara tanka tillbaka pa batresan. Tjugo vuxna manniskor satt och pep och skrek av radsla och upphetsning innan vi svangde runt en krok och fick syn pa vattenfallen. It was a Hallelujah moment.

En bit bort rakt fram sag vi det storsta vattenfallet - Garganta de diablo eller djavulsgapet - som slutet pa en smal passage som kantades av hoga bergsvaggar, i sin tur prydda av magnifika vattenfall. Till hoger hade vi en annan underbar bild med mangder av vattenfall som forsade genom vaxtligheten och utfor berget. Iguazu ar sa fortrollande vackert bade for de enormt haftiga fallen i sig - sakert over tjugo stycken - men ocksa for den vackra Indiana Jones-liknande naturen som omger fallen.

Nar vi hade fotat fallen fran lite olika vinklar en stund och fatt nagra minuter till att samla andan bad guiderna oss att lagga ned kamerorna i vattentata pasar och halla i oss. Nu skulle vi in i nagra av fallen. Vi hade hort innan att man skulle bli blot men detta var en logn. Man blev helt och hallet genomblot. Alla skrek for fulla muggar och killen bakom gastade "Youre fucking crazy man" nar han upptackte att Niclas fortsatte att halla kameran uppe i den lilla platspase-anordning som vi hade gjort i ordning for att kunna fota aven nar det skulle bli blott.

Hahaha vi blir alldeles fnissiga bara av att tanka pa turen igen. Kan ingen hemma leta upp ett vattenfall som vi kan kora igenom? Garna med lite vilda forsar runt omkring. Batfarden var slut runt halv ett och sedan var vi kvar i parken till stangning klockan sex. Forutom en kort lunch stannade vi i princip aldrig utan gick och gick i fem timmar. Det finns namligen sa mycket att se i Iguazu. Mangder av vandringsleder som leder till olika utkikspunkter over de olika vattenfallen. Det haftigaste var nog hur som helst nar vi gick upp till det storsta fallet - Garganta de diablo - och stod precis dar vattnet forsvann ned i djupet. Inte for att man sag djupet, eftersom att det bildades stora for ogat ogenomtrangliga vattenmoln nagra meter ned, men man far ju anta att det var ditat vattnet forsvann. Dessutom hade vi ju faktiskt sett fallet nedifran fran baten. Sa mycket vatten och sa mycket haftiga rorelser. Vi var helt forhaxade. Om sanningen ska fram var det nog dar vi spenderade det mesta av tiden. Vi ville verkligen inte ga darifran. En del sager att det ar negativa joner fran vattenfallen som gor manniskor sa lyckliga i Iguazu. Vi vet inte vad det ar men barnsligt lycklig blir man i all fall.






Taget precis nar vi ska in i vattenfallet! Darefter blev bilderna av forklarliga skal inte sa bra ;)








Slutsats: Om det ar nagon som aker till Iguazu snart (vilket ni verkligen verkligen bor gora) sa ar  ni tvungna att ta med oss. Det var trots allt vi som tipsade er om det.

Kommentarer
Postat av: erika söderqvist

Vad säger man - wow wow wow - både morfar och jag är så imponerade av det Ni berättar om och vilka underbara bilder. Detta verkar ju verkligen vara nåt som man ska ha sett i detta liv - men Ni vet åldern!!

Så underbart att höra från Er igen och att allt verkar bra och vilken resa med champagen och allt.

Älskar Er - be careful

kramar mormor erika naturligtvis hälsa morfar och Honey.

2010-09-01 @ 18:41:01
URL: http://lovisasniclas.blogg.se/
Postat av: Lennart

Härligt att ni får uppleva så fantastiska saker och att ni lyckats hitta en dator så att vi får ta del av era upplevelser. Och härlig frilla i fallen Niclas!

2010-09-01 @ 19:23:45
Postat av: Marianne

Vilka upplevelser ni är verkligen på äventyrsresa och vilken tur att ni äntligen hörde av er igen det började blir lite nervigt här hemma. Så kul med bilder och text klart vi får åka dit kram Marianne

2010-09-01 @ 19:41:11
Postat av: Mimmi

Här kommentarer till bilderna Ohh, ohh, ohh, oooovaasöööt! (gissa vem:) Kramar från Milstensvägen!

2010-09-01 @ 21:11:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0