Whitewater Rafting

Som sista aktivitet i Cuzco valde vi att gora whitewater rafting, eftersom det ar en sport som man inte kan praktisera pa speciellt manga platser pa var jord. I Cuzcoomradet kan man aka pa tre stora floder. En av dem ar for lugn for att koras under torrperioden, en av dem tar tre dagar att aka, den tredje valde vi.

Tillsamans med 18 andra personer och sex guider i 25 arsaldern, som dock fortfarande vantade pa att pasera hogstadiealdern mognadsmassigt, akte vi de 2 timmarna till floden. val dar fick vi vatdrakter hjalmar och flytvastar samt en kvarts instruktion innan det var dags att ge sig av. Vi gjorde ett forsok att komma med en grupp helst utan tontiga tjejer. Det gick dock inte sa bra. Med oss i baten fick vi fyra mesiga israeliska tjejer. Trots instruktion kunde ingen av dem padla sa som vi blivit visade. Inte heller ville de lyssna pa instruktorens engelska kommandon, utan gjorde istallet ett forsok att lara honom hebreiska. Efter att vi sjalva hade paddlat runt baten ett tag, var det svart att dolja skadegladjen nar tre av tjejerna ramlade av baten eftersom de inte kunde halla i sig tillrackligt bra.

Efter ett tag fick vi dock byta till platserna langst fram i baten vilket lyckligtvis innebar att vi slapp se deras patetiska forsok till padeltag och istallet fick njuta av upplevelsen. Det kandes ocksa battre nar vi sag att de andra batarna var fyllda med ungefar lika manga halvmesyrer till paddlare.

Trots att det var ca 9 manader sen regnperioden sa hade floden absolut sina vilda delar, med hoga vagor och starka strommar. Det ar vart allt febrilt paddlande for de stunder da baten ramlar ner for ett litet drop for att dyka ned i nasta vag sa att man blir helt blot, eller nar man dras med i en strom sa stark att man tappar kontrollen over baten och bara aker med.

Till sist tre orelaterade tillagg;
*Samma dag som white water raftingen var det lokalval i Peru. Vi fnittrade gott at att det 1. ar forbjudet att dricka i Peru dagen innan samt valdagen och 2. att rostvagran forlaggs med boter som 3. ar olika stora beroende pa om man ar "not poor", "poor" eller "very poor".

* Spana in det har och njut av hur samlat och demokratiskt vart alskade Bolivia styrs
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/mucka-inte-med-morales_5452577.svd

* Hamtat fran Linus facebook for er som inte anvander det (obs janitor = vaktmastare):

"Min
janitor undrade precis om jag haft några problem med rören. Då svarade
jag att jag inte märkt något och att det inte var en så passande tid
att kolla nu eftersom jag skulle iväg till jobbet. Då svarar han "OK,
inga problem jag finns här i eftermiddag. be mamma ring mig om ni
...skulle upptäcka nåt läckage". HAHAHA man ser alltså inte myndig ut?"

Hahaha Limpz, du fortsatter alltid att roa oss! Kanske inte ar sa konstigt att folk brukar tro att vi ar tvillingar/jag ar din storasyster trots allt /Lovisa

Kommentarer
Postat av: Josefin och Joel

hej! vi befinner oss i cusco nu och jag laste om er raftingupplevelse. vi ar ocksa sugna pa detta men vagar inte boka vad som helst da det verkar finnas riktigt daligt arrangorer. kan ni tipsa oss om eran arrangor?vore jattegulligt! tusen tack! /Josefin och Joel (wjossan@hotmail.com)

2010-10-05 @ 23:27:30
Postat av: Lovisa och Niclas

Hej! No problem, de basta foretagen heter Swiss Rafting (formodligen ocksa det dyraste) och Mayuc. Vi akte med Mayuc.Har ni tid till det sa har Swiss Rafting en tredagarstur som verkar kul. Lycka till!2010-10-06 @ 02:19:23
URL: http://lovisaniclas.blogg.se/
Postat av: erika söderqvist

Oj vad Ni är med om - fattar inte hur Ni orkar och hinner med alla aktiviteter. Det ser så häftigt ut i båten!! och Era hopp som blir högre och högre!! Men Ni anar inte hur mycket vi väntar hem Er- trots alla fantastiska reseberättelser som lär oss en massa om Sydamerika. Ni är helt outstanding!

Sätter in en liten slant för Er att dela på.

Massor av kramar Mormor Erika

Morfar och Honey hälsar

2010-10-06 @ 21:57:50
URL: http://lovisaniclas.blogg.se/
Postat av: Ulla-Britt Falklind

Hej på Er.

Nu är jag hemma iTäby och Marianne har satt på datorn och jag har med hjärtat i halsgropen läst om alla era fantastiska äventyr.Alla era bilder är så fina att man blir helt lyrisk.Jag har svårt att förstå hur man gör för att ladda upp en så stor styrka så man kan utföra super svåra moment.Jag kan bara säga Ni är otroligt modiga och tänk vilka häftiga minne Ni har med Er i framtiden.Bamsekram Mormor Ulla-Britt

2010-10-08 @ 16:36:38
Postat av: Ann

Hoppas adrenalinbehovet är tillfredställt för ett bra tag ( läs för alltid) framöver.. Ni blir väl inte abstinenta hemma i lilla förorts Täby när ni kommer hem! Här klättras på sin höjd Mörtsjötippen och då sker det via elljusspåret..Men här finns många kramar och mycket kärlek att uppväga det med. Om ni visste hur många vi är som längtar efter er och som ser fram emot att få krama om er om några dagar! Puss Ann

2010-10-08 @ 22:08:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0