Arequipa, Ica, Huaraz

Hej allihopa!

Vi har inte sa mycket tid pa oss att skriva ett inlagg utan vi ska mest sammanfatta vad som hant sen vi skrev sist.

Forst begav vi oss fran Cuzco till Arequipa, Perus nast storsta stad, som i folkmun kallas den vita staden da den ar byggd av vit sten fran de omkringligande vulkanerna. I Arequipa besokte vi bland annat det beromda nunneklostret fran 1500-talet som ar som en egen liten stad. Klostret anvands fortfarande men nunnorna bor nu i nya avskilda byggnader och gar med pa att turister vissa timmar far besoka utvalda delar av klostret, i utbyte mot att staden restaurerar upp manga av de gamla byggnaderna som rasat i jordbavningar.

Arequipa
Fran Arequipa tog vi en nattbuss till staden Ica, belagen i den torraste delen av Peru. Val dar bosatte vi oss i utkanten av Peru i ett litet oas-liknande omrade (Huacachina) mitt ute bland sanddynorna. Forutom att vi agnade lite tid at att sola och bada i hotellets pool (vi kande oss fortjanta av det) utnyttjade vi sanden genom att aka sa kallad sandboarding. Som snowboard fast pa sand alltsa. De brantaste backarna (alla i gruppen undrade om det verkligen var sakert att aka nedfor dessa) tog vi dock pa mage vilket gick i en otrolig fart. For att gora turen annu mer kittlande aker man en lustigt utformad bil upp och ned for sanddynorna bade innan och efter sandboardingen. Det var lite som att aka berg- och dalbana fast med vetskapen att man inte har en sakerhet i form av rals. Ja, herregud.


Ica med sandoken

Fran Ica tog vi ocksa en tur till vad man kallar for "Poor Man´s Galapagos". Det ar lite som Galapagosoarna fast for lite fattigare personer alltsa (Galapagos oarna ar snordyrt!) och eftersom att vi ar fattiga backpackers nappade vi direkt. Forutom att vi fick se oar fyllda av guano (ni lite mer bildade vet kanske att guano ar fagelbajs som en gang tiden fick Europas stormakter att slass med varandra for att fa tag pa godslet vars kilopris oversteg guldets) stiftade vi ocksa bekantskap med sjolejon, pingviner, pelikaner och en mangd andra lustiga faglar.


Islas Ballestas eller "Poor Man´s Galapagos"

Nej, nu maste vi verkligen kila! Klockan ar atta och vi maste packa, ata middag och vila upp oss infor vart kommande aventyr. Vi vill inte avsloja nagonting men vi har tankt att utmana oss sjalva lite extra sahar vara sista dagar. For er som blir superoroliga nu kan vi saga att det ar som en lang vandring fast lite mer komplicerad. Justja, staden vi befinner oss i nu heter Huaraz och ligger i norra Peru.

Bered er pa nya haftiga bilder! Nua ar det inte langt kvar tills vi kommer hem!

Kommentarer
Postat av: Marianne

Sitter och äter en härlig söndagsfrukost och läser er blogg. Det är underbart att ni bloggar om er resa och det är verkligen lätt att leva sig in i er resa med alla bilder. Så roligt att ni förverkligar allt ni ville göra och lite till. I går var vi på landet med Walter och hans vänner från El Salvador och han tyckte att det var otroligt spännande när vi berättade om er resa och allt ni gör. Om än hm... flera kommentarer ,lite farligt va! Vi längtar tills ni kommer hem, ses snart massor av kramar Marianne

2010-10-10 @ 09:43:03
Postat av: erika söderqvist

Oj pustar ut några sekunder innan vi tar itu med att sätta in i nymålade skåp sprutlackade och Ni anar inte vad vi rensar ur. Nu hittar man. På onsdag komer snickare och hjälper oss sätta in ny induktionshäll , ny miicro och varmluftugn i rostfritt. Så härligt att få allt fräscht.

Igår var vi på en underbar violinkonsert och piano och vibrafon och xylofon med Alexandra Mallova en av de absolut förnämsta violinisterna i världen. Vi ser fram mot att få Er med på Opera som vi pratat om.

Oh vilka bilder så otrolkigt vackra och som vi sagt tidigare Ni kan verkligen berätta så man längtar efter allt Ni skriver om. Men-men har Ni inte gjort många "stolleprov" nu- räcker det väl med gigantiska färder etc. så vi har Er hemma i slutet på veckan. Hoppas pengarna kommit in?

Kram

Morfar som ska ut på jakt på måndag och mormor och Honey

2010-10-10 @ 14:07:30
URL: http://lovisaniclas.blogg.se/
Postat av: Lennart

Hej!

Urläckra sjölejon, pingviner och pelikaner på bilderna. Apro pos guano så är vi just hemkomna från Linus lägenhet där jag för andra gången på ett halvår fick nöjet att, tillsammans med Linus, bära en soffa de sex trapporna upp, då hissen är för liten. Associationen till guano då.....tja han hade "tagit ett glas vin i några glada vänners lag" innan de drog vidare till andra festlokaler och "inte riktigt hunnit städa" innan vi kom med soffan.

Be careful out there!

Lennart

2010-10-10 @ 15:46:11
Postat av: Pontus

Njut av värmen nu sista veckan! Här är är det snöstorm och -30c. Typ. Det är definitivt höst iallfall.

Hoppas ni har fler bilder från snow/sandboard, man vill ju se er åkandes!

Lovisa ser ut att behöva lite solkräm på andra bilden... :)Buenas noches!

2010-10-12 @ 00:47:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0