La Boca, dag 2

Hola!

Vad roligt det ar att ni kommenterar. Da kanns det lite extra sporrande att uppdatera. Justja, innan vi glommer sa ska vi fortydliga att Palermo ar en stadsdel i Buenos Aires.

I det har inlagget tankte vi lagga upp nagra bilder fran arbetarkvarteret la Boca, som vi var i idag.
Vi skulle ta en buss tva kvarter bort och sedan fortsatta pa den, genom stadskarnan och till slutstationen som skulle vara vid sevardheten i la Boca. Sevardheten bestar i de fargglada husen framforallt pa gatan Caminito i norra la Boca. De manga fargerna kommer sig da  la Bocas arbetare ibland fick med sig nagra snuttar farg fran skeppen de arbetade pa. Man malade huset tills fargsnutten var slut och darefter fick resten av huset vanta pa nasta leverans farg, antagligen i en annan nyans

Karaktaristisk la Boca-fasad pa gatan Caminito.

Som sagt var, bussen skulle stanna vid Caminito dar vi skulle ga av och vara sakra bland alla andra turister. Var busschauffor ville dock annorlunda och avslutande sin rutt nagra gator innan. En snall gammal dam upptackte oss framlingar trots att vi entusiastiskt forsokte smalta in och upprepade mantrat "se ut som att du vet vart du ska". Ackompanjerandes henne tog vi oss i alla fall till Caminito. Kvarteret med de fargglada fasaderna var otroligt mycket mer turistigt an vad vi hade forestallt oss. Vi hade antagit att vi skulle spankulera i ett bostadsomrade men istallet hamnade vi i inagot som narmare kan beskrivas som ett Disneyland i miniformat minus berg- och dalbanorna. I utbyte hade de en Maradonakopia och barn som forsokte fa oss att ta kort pa dem for en peso. Stallet ar dock helt klart vart ett besok om nagon av er far vagarna forbi :). Det ska tillaggas att det ar fran la Boca som fotbollsklubben Boca Juniors kommer ifran. Vi hade funderingar pa att ga pa en Bocamatch pa sondag men utifran vad vi har hort ar det inte en sarskilt god idée att sticka ut pa staplats dar och nagot annat har vi inte rad med. Det blir till att stryka ett streck over den idéen helt enkelt.


Vi hann med en snabbvisit inne i centrum ocksa (microcentro som det kallas) nar vi var tvungna att hoppa av bussen for att klamma i oss lite hederligt Mc Donalds-krubb. Fran vad vi sag sag det ut som lite vilken storstad som helst. Om man i inte sag ponchosarna pa rad i skyltfonstret skulle det vara svart att veta att man inte befann sig i en europeisk huvustad. Darefter stack vi till Recoleta (kyrkogarden) for att komma fram en kvart efter stangning. Skam den som ger sig! Vi beger oss dit det forsta vi gor imorgon istallet.

Det som vantar oss framover i Buenos Aires ar en flytt (dels vill vi utforska centrum narmre, dels ar det for dyrt att bo har), ytterligare rundvandringar och turistande samt att boka var nasta anhalt Iguazú (vattenfallen). Vi har aven tankt att ta i alla fall en utgang (Buenos Aires ar tydligen varldens nattlivsmecka) men det ar sa himla kallt sa vi vet inte om det blir av. Det enda som raddar en fran forfrysning pa kvallen ar tva lager fleece och Buenos Aires kanns lite for trendkansligt for att man ska komma undan med den utstyrseln pà en nattklubb. Den som lever far se. Fortsattning foljer helt enkelt :).

Ciao!

Kommentarer
Postat av: Ann

Tack för inspirerande inlägg, känns som jag är där jag med :-)! Berätta gärna vad nästa hostal/ hotell heter, mammor ( och pappor, morföräldrar, mostrar, hundar e t c) blir så glada när dom vet var ni sover... Puss till er båda! Ann & Lennart

2010-08-27 @ 13:06:04
Postat av: Arad

Saknar er båda, blir lika glad varje gång jag ser att ni skrivit ett inlägg - keep it up! Och snälla snälla snälla säg till om ni bestämmer er för en cykeltur ;)

2010-08-27 @ 17:43:04
Postat av: Lennart

Jättekul att läsa era berättelser och ni verkar ju ha det hur bra som helst. Utgår dock från att åtminstone Lovisa behöver lite fotbollsuppdatering från Europa:

Sölvi(!) gjorde enda målet för FC Köpenhamn mot Rosenborg och tog därmed Kph till Champions Leauge, där de hamnade i samma grupp som Barca.

DIF tog sin tredje raka seger ikväll, borta mot GAIS, Sharbel gjorde enda målet på frispark.

Zlatan och Barca funderar över bud från Milan, men har inte bestämt sig än.

Såja....nu kan ni helt koncentrera er på att uppleva Argentina igen.

Be careful out there.

2010-08-27 @ 21:19:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0