Live fran Buenos Aires

Hola amigos!

Klockan ar tjugo i tolv har i Argentina och vi ska snart ut pa stan. Vi landade igar klockan atta pa morgonen och tog en taxi till Palermo, det hippaste kvarteret i Buenos Aires. Vi bad om att fa bli avslappta utanfor ett hostel vi last om i guideboken och efter lite forvirring (det sitter inga skyltar utanpa hostelen har utan man far ringa pa och hoppas att man hittat ratt) kom vi in och blev tilldelade det sista dubbelrummet de hade kvar. Med eget badrum dessutom *jippie*!

Vi fick en karta av receptionisten dar hon hade ringat in torget som var "the place to be" och tydligen lag supernara hostelet. Great! tankte vi... och satte av i helt fel riktning. Vi vandrade runt i kanske en timma, vridandes och vandandes pa kartan for att forsta at vilket hall vi egentligen skulle, innan vi bestamde oss for att ata lunch pa ett litet fargglatt hak med malade slogans pa spanska sasom "det ar inte gasten som ska vara tacksam over att vara har utan vi som ska vara tacksamma for att gasten ger oss den aran". I sann "spansk" anda fick vi tva ratter for bara 60kr/pers. Underbart!

Efter den valfortjanta pausen lyckades vi med hjalp av en glad argentinare forsta at vilket hall vi egentligen skulle ga. Vi misstanker starkt att hans nokia var ett valdigt nytt inkop da han hela tiden insisterade pa att kolla upp gatorna pa sin gps-funktion (och inte heller gav sig nar denna inte hittade alla vagar).

Vi vandrade nog runt toalt i fyra timmar (inklusive lunchen) innan vi hade tagit oss till Plaza Serrano (torget vi ursprungligen skulle till), utfroskat nagra andra hostel och till slut tog oss "hem" igen.

Sa vad kan vi saga nu om Palermo? Boende-potentialen ar skyhog! Alltsa, vi skulle verkligen kunna tanka oss att bo har :) (men har inga direkta planer pa det riktigt an, so dont worry just yet). Butiker, den ena sotare an den andra, avloser varandra och ar faktiskt just nu ett ganska plagsamt inslag for en stackars fattig backpacker. Hela Palermo ar dessutom proppfullt av alla sorters restauranger och barer. Valdigt mycket Paris moter New York. En del restauranger ar overdadiga och superstylade medan andra ger en mer romantiskt genuin bistrokansla. Det skulle vara lattare an lattast att spendera hela reskassan i Palermo, det kan vi med sakerhet konstatera. Utover det stora utbudet av barer, restauranger, kafeer, inredningsbutiker och kladmeckan ar dtt det har ar nagot liknande. Annars skulle jag beskriva det som Vilda Vastern moter Paris med sma stank av Disney. Vilda Vastern for att husen pa rad ar sa korta och sma, vilket ger lite kanslan av en Vasternstad. Paris for att manga ar romaniska med sma terasser och fint snidade detaljer. En slang av Disney kommer i och med de galet fargglada inslagen som poppar upp har och dar. Igar lamnade vi mest kameran hemma med idag ska vi ut och fota lite sa att vi kan illustrera vad vi menar :).et riktiga graddet pa moset hur sota alla bostadshus ar! For alla som varit i meatpacking district i New York skulle jag kunna saga att det har ar nagot liknande. Annars skulle jag beskriva det som Vilda Vastern moter Paris med sma stank av Disney. Vilda Vastern for att husen pa rad ar sa korta och sma, vilket ger lite kanslan av en Vasternstad. Paris for att manga ar romaniska med sma terasser och fint snidade detaljer. En slang av Disney kommer i och med de galet fargglada inslagen som poppar upp har och dar. Igar lamnade vi mest kameran hemma med idag ska vi ut och fota lite sa att vi kan illustrera vad vi menar :).

Hjalp! Vad langt inlagget blev! Nu ska vi nog avrunda. Pa eftermiddagen gick vi i alla fall pa Evitamuséet och sedan at vi pa en pizzeria (efter att som vanligt ha tappat bort oss i Palermo). Sedan stupade vi i sang vid klockan tio.

Nu har klockan hunnit bli efter tolv och vi ska rora oss mot Recoleta (ett distrikt med Argentinas lyxigaste kyrkogard dar bland annat Evita ar begravd) och La Boca (det fargglada arbetardistriktet).

Ta hand om er nu sa gor vi det samma!
Nic & Pix

Kommentarer
Postat av: Marianne Rudolfson

Hej söta ni. Så roligt att ni resebloggar. Lite svårt att läsa utan å och ä men vi lär oss. Foton så snart ni kan vore toppen. Hoppas er vistelse blir toppen. Ursäkta en dum fråga men ligger Palermo i Buenos Aires eller är ni i en annan stad nu? Kramar från ett regnigt och kallt Stockholm Marianne och Martin

2010-08-26 @ 19:21:42
Postat av: Mimmi

Vilket äventyr! Såg att "stranden" heter Rio de la Plata - kanske läge för en "tango-kurs" på plats? Stor kram underbart att få följa Er! Grattis Lovisa på namnsdagen igår:) Just nu ser jag Argentina överallt - typ Estrellas jordnötter kommer därifrån (värdelöst vetande jag vet men ändå:)

2010-08-26 @ 20:10:32
Postat av: Mimmi

Hej såg en jättefin bild tagen här när jag tittade runt kram!

http://www.club-pescadores.com.ar/

2010-08-26 @ 20:21:37
Postat av: mormor erika

Oh vad roligt höra från Er - men att Ni orkat så mycket redan efter en 17 tim flygning. Roligt få se bilder framöver också. Ni skriver så intressant att man faktiskt längtar dit. Gratulationer på Din namnsdag

Morfar och Honey hälsar

Kram i mängd från mormor erika

2010-08-26 @ 21:44:18
URL: http://lovisaniclasblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0